Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Prezidentka sa stretla s navrhnutým budúcim ministrom práce J. Hlinkom

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala demisiu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) v Prezidentskom paláci 17. marca 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Krajniak sa vyjadril, že členom novej vlády, ktorú má zostaviť Eduard Heger (OĽANO), nebude, ale bude ju podporovať z parlamentu.

Bratislava 31. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu stretla s Jozefom Hlinkom (Sme rodina) v súvislosti s tým, že bol navrhnutý na post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Rezort práce momentálne dočasne vedie minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina), ktorého vedením poverila prezidentka po tom, ako prijala demisiu posledného ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) 17. marca. Ten svoje rozhodnutie označil za krok, ktorý má demonštrovať snahu Sme rodina o čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy.

Krajniak sa vyjadril, že členom novej vlády, ktorú má zostaviť Eduard Heger (OĽANO), nebude, ale bude ju podporovať z parlamentu. Prezidentka poverila Hegera zostavením vlády v utorok (30. 3.).