Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Prezidentka SR vymenovala za člena Regulačnej rady A. Ochotnického

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Martin Baumann

Vláda v polovici marca navrhla za člena Regulačnej rady ÚRSO dvoch kandidátov, a to Andreja Ochotnického a Jána Vanča.

Bratislava 30. apríla (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala na návrh vlády SR Andreja Ochotnického za člena Regulačnej rady Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) s účinnosťou od 1. mája tohto roka. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Vláda v polovici marca navrhla za člena Regulačnej rady ÚRSO dvoch kandidátov, a to Andreja Ochotnického a Jána Vanča. Z týchto kandidátov následne vyberala prezidentka SR jedného člena rady. Ochotnický v minulosti pôsobil na viacerých postoch, okrem iného aj ako člen dozornej rady v ZSE Energia či ako produktový manažér pre štruktúrované investičné projekty v Slovenskej sporiteľni. Je spoločníkom alebo výhradným majiteľom v piatich firmách.

Členom rady môže byť občan SR, ktorý má technické, ekonomické alebo právnické vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a najmenej desať rokov praxe v sieťových odvetviach alebo v cenotvorbe, alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii, alebo má technické, ekonomické alebo právnické vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa a najmenej sedem rokov praxe v sieťových odvetviach alebo v cenotvorbe, alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii. Takisto musí mať spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu a byť bezúhonný.

Prezident SR vymenúva troch členov rady na návrh Národnej rady SR a troch členov na návrh vlády. Na každé miesto člena rady sa navrhujú dvaja kandidáti.