Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Pri Nových Zámkoch plánujú vybudovať bioplynovú stanicu

Plánová stanica by mala stáť 9,66 milióna eur bez DPH, začiatok výstavby BPS sa predpokladá ešte v tomto roku a ukončenie výstavby v roku 2015.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Bratislavská firma Green Energy Int., s.r.o., plánuje v obci Rastislavice v okrese Nové Zámky budovať bioplynovú stanicu (BPS) na zhodnocovanie biologicky rozložiteľných odpadov spôsobom výroby bioplynu s výstupným výkonom 1 MW v predpokladanej hodnote 9,66 milióna eur bez DPH. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor predložil na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

"Bioplynová stanica vygeneruje požiadavky na 4 pracovné sily, z toho na 3 vo výrobe a na 1 v administratíve," uvádza sa ďalej v investičnom zámere. Začiatok výstavby BPS sa predpokladá ešte v tomto roku a ukončenie výstavby v roku 2015.

Lokalita navrhovaná na zriadenie prevádzky BPS sa nachádza v juhovýchodnej časti obce, na vonkajšom okraji Nových Rastislavíc. V navrhovanom zariadení sa budú zhodnocovať biologicky rozložiteľné odpady pochádzajúce z komunálnej sféry, poľnohospodárskej výroby a spracovania potravín, a to v celkovom množstve 19.600 ton/rok.

Green Energy Int., s.r.o., Bratislava vznikla v auguste 2010. Predmetom jej činnosti je najmä výroba alternatívneho biopaliva a podnikanie v oblasti nakladania s iným ako nebezpečným odpadom.