Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Pri Šuranoch má vyrásť priemyselný park na ploche vyše 476 ha

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász

Šurany Industrial Park má podľa rezortu predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja.

Bratislava 8. júna (TASR) – Na juhu Slovenska by mal vyrásť ďalší štátny strategický priemyselný park s rozlohou viac ako 476 hektárov (ha). Pripravuje ho štátna spoločnosť MH Invest, ktorá patrí pod Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Vyplýva to z materiálu Návrh na vydanie osvedčenia o významnej investícii pre investičný projekt "Šurany Industrial Park", ktorý v stredu schválila vláda.

"Realizáciou investičného projektu sa zabezpečí príprava územia vhodného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb a výskumu a vývoja," uviedol rezort hospodárstva v schválenom materiáli. Šurany Industrial Park má podľa rezortu predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja.

Aké náklady si výstavba priemyselného parku vyžiada, zatiaľ nie je jasné. Vláda naposledy v decembri minulého roka odobrila štatút významnej investície pre strategické územie Valaliky na východe Slovenska s rozlohou viac ako 1000 ha. Koncom februára kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) uvoľnil na tento priemyselný park viac ako 85 miliónov eur.