Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Pri výstavbe cyklotrasy Zelená cesta chcú zužitkovať koľajnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cyklotrasu Piešťany-Trebatice-Krakovany-Vrbové začali stavať v závere februára v celkovej dĺžke 7,6 kilometra.

Vrbové 12. marca (TASR) - Združenie obcí Zelená cesta, stojace za výstavbou chodníka pre cyklistov na trase bývalej železničnej trate medzi Piešťanmi a Vrbovým, sa rozhodlo zužitkovať nepotrebný stavebný materiál. Koľajnice, výhybky a betónové podvaly ponúka na ďalšie využitie, výnos má pomôcť financovaniu projektu. Informuje o tom na svojom webe.

Cyklotrasu Piešťany-Trebatice-Krakovany-Vrbové začali stavať v závere februára v celkovej dĺžke 7,6 kilometra. Ako uvádza združenie, náklady sú vypočítané na päť miliónov eur, výťažok z predaja materiálu chce využiť na financovanie výdavkov, ktoré boli v projekte vyhodnotené ako neoprávnené. Prostriedky združenie získalo z Plánu obnovy a odolnosti SR vo výzve Výstavba, stavebné úpravy alebo rekonštrukcia cyklistickej infraštruktúry.

Cyklotrasa bude slúžiť obyvateľom obcí v okolí kúpeľného mesta na prepravu do práce i cykloturistom na spoznávanie regiónu. Združenie má od železníc pozemky pod traťou v desaťročnom prenájme s možnosťou prolongácie. Práce by mal byť ukončené v závere tohto roka.