Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Caterpillar zaznamenal v 2. štvrťroku nárast tržieb aj zisku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najväčší výrobca stavebných a ťažobných zariadení na svete zároveň uviedol, že zákazníci z veľkých priemyselných odvetví sa stále vyhýbajú novým investíciám.

Peoria 30. júla (TASR) - Americká spoločnosť Caterpillar v piatok oznámila nárast tržieb aj zisku v 2. štvrťroku 2021 vďaka zotavovaniu globálnej ekonomiky z pandémie ochorenia COVID-19 a ziskom zo stavebníctva. Najväčší výrobca stavebných a ťažobných zariadení na svete zároveň uviedol, že zákazníci z veľkých priemyselných odvetví sa stále vyhýbajú novým investíciám.

Zisk spoločnosti za tri mesiace do konca júna 2021 vzrástol na 1,41 miliardy USD (1,19 miliardy eur), čo predstavuje 2,56 USD na akciu, zo 458 miliónov USD alebo 84 centov na akciu v 2. kvartáli 2020.

Bez jednorazových položiek vykázal Caterpillar za dané obdobie upravený zisk 1,44 miliardy dolárov alebo 2,60 USD na akciu. Tržby spoločnosti v uplynulom štvrťroku vzrástli o 28,9 % na 12,89 miliardy USD z 10 miliárd USD v minulom roku.

Sme povzbudení vyšším predajom aj tržbami vo všetkých regiónoch a v našich troch primárnych segmentoch, ktoré odrážajú neustále zlepšovanie sa situácie na koncových trhov,“ povedal generálny riaditeľ Jim Umpleby.

Dodal však, že mnohé firmy aj napriek pokroku pri očkovaní „naďalej prejavujú kapitálovú disciplínu“.

(1 EUR = 1,1891 USD)