Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Ford bude spoločne s koncernami GE a 3M vyrábať respirátory

Logo americkej automobilky Ford. Foto: TASR/AP

Ide o to pomôcť ľuďom "bojujúcim vo frontovej línii proti kríze", uviedol v utorok predseda správnej rady Fordu Bill Ford.

Detroit/Washington 24. marca (TASR) - Americká automobilka Ford spojila sily s koncernami General Electric (GE) a 3M, aby urýchlili výrobu respirátorov. Tých je teraz nedostatok a sú veľmi potrebné pri boji s pandémiou nového koronavírusu.

Ide o to pomôcť ľuďom "bojujúcim vo frontovej línii proti kríze", uviedol v utorok predseda správnej rady Fordu Bill Ford. Automobilka tiež okrem spolupráce s GE a 3M plánuje, že vo vlastnom závode bude vyrábať viac než 100.000 plastových masiek na tvár týždenne a že použije svoju techniku 3D tlače na výrobu ochranných pomôcok.

Najväčšie americké automobilky General Motors (GM) a Ford už minulý týždeň prisľúbili americkej vláde, že preskúmajú, či môžu pomôcť s výrobou medicínskeho vybavenia a pomôcok, ako sú napríklad respirátory. Experti však pochybujú, že sa ich závody prispôsobené na výrobu áut dajú v rýchlosti prestavať potrebným spôsobom.