Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Nové objednávky na priemyselné výrobky z Talianska v decembri stúpli

Ilustračné foto. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Taliansky štatistický úrad ISTAT zároveň uviedol, že tržby v talianskom priemysle sa v decembri medzimesačne znížili o 0,5 % a medziročne vzrástli o 1 %.

Rím 23. februára (TASR) - Nové objednávky na priemyselné výrobky z Talianska, ktoré je treťou najväčšou ekonomikou eurozóny, v decembri ožili a vzrástli. Informoval o tom v utorok taliansky štatistický úrad ISTAT. Podľa najnovších štatistík sa objednávky na talianske priemyselné produkty v decembri 2020 zvýšili o 1,7 % oproti novembru, keď po revízii medzimesačne klesli o 1,4 %.

Štatistiky ďalej ukázali, že domáce objednávky sa v poslednom mesiaci minulého roka zotavili z novembrového poklesu o 3,7 % a vyskočili až o 6,5 %, zatiaľ čo zahraničný dopyt sa v decembri naopak znížil o 4,9 % po náraste o 2 % v predchádzajúcom mesiaci.

V medziročnom porovnaní objednávky na talianske produkty stúpli v decembri o 7 %. Tempo ich rastu sa tak zrýchlilo z nadol revidovaných 5 % v novembri.

ISTAT zároveň uviedol, že tržby v talianskom priemysle sa v decembri medzimesačne znížili o 0,5 % a medziročne vzrástli o 1 %.