Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Oldrati v Humennom pre ceny energií pozastavila výrobu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tržby spoločnosti Oldrati Slovensko tvorili v roku 2020 podľa FinStatu 30,08 milióna eur, zisk predstavoval 185.502 eur.

Humenné 4. marca (TASR) - Slovenská fabrika talianskej spoločnosti Oldrati Group v Humennom, vyrábajúca produkty z gumy, plastov a silikónov, pozastavila v piatok výrobu. Ako pre TASR potvrdil prokurista závodu Alessandro Calegari, stroje ostanú odstavené aj v sobotu 5. marca. Dôvodom je enormný nárast cien energií.

Ako Calegari ozrejmil, platby za energie tvoria približne desať percent celkových nákladov spoločnosti, fabrika aktuálne čelí nárastu cien za ne na úrovni 300 percent. Humenská fabrika pritom podľa neho nie je rentabilná posledných tri až päť rokov. "Tento rok je to pre energie ešte horšie a horšie," uviedol s tým, že obdobné odstávky výroby sa budú bez pomoci štátu opakovať. Budúcnosť fabriky vidí "čierno", rovnako tak osudy približne 600 zamestnancov.

Tržby spoločnosti Oldrati Slovensko tvorili v roku 2020 podľa FinStatu 30,08 milióna eur, zisk predstavoval 185.502 eur.