Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Tatrasvit hľadá šičky na výrobu ochranných rúšok

Zamestnankyňa textilnej fabriky Zornica šije prvé kusy rúšok dýchacie cesty proti novému koronavírusu, ktoré vyrobili 10. marca 2020 v Bánovciach nad Bebravou. Fabrika Zornica vyrábajúca košeľe prechádza na nový výrobný program. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Svitovská fabrika sa v hromadnej výrobe ochranných rúšok pripojí k textilnému výrobcovi Zornica v Bánovciach nad Bebravou.

Svit 13. marca (TASR) – Spoločnosť Tatrasvit hľadá záujemkyne na šitie ochranných rúšok v súvislosti s vyhlásením mimoriadnej situácie. Informuje o tom mesto na svojej internetovej stránke s tým, že šičky môžu byť aj nevyučené. Záujemkyne sa môžu ohlásiť ihneď na telefónnych číslach a e-mailovej adrese, ktoré mesto zverejnilo.

Svitovská fabrika sa v hromadnej výrobe ochranných rúšok pripojí k textilnému výrobcovi Zornica v Bánovciach nad Bebravou. Generálny riaditeľ Zornica Banko Fashion Igor Maukš v stredu (11.3.) avizoval, že firmy by mali vyrábať až do 40.000 kusov rúšok za deň. S oboma spoločnosťami bude na výrobe spolupracovať ešte jedna česká firma, ktorá vyrába netkanú textíliu.

"Zainteresovali sme do výroby aj Výskumný ústav chemických vlákien, ktorý vie vyrobiť striž so strieborným vláknom. Tá sa potom dostane do netkanej textílie. Takéto rúško bude spĺňať všetky kritériá a normy, rúško bude mať aj antibakteriálne účinky a bude sa dať používať opakovane," priblížil Igor Antal, predseda predstavenstva Tatrasvit Svit Socks.