Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Thyssenkrupp oznámil zrušenie 800 pracovných miest

Na archívnej snímke z 12. decembra 2016 logo koncernu ThyssenKrupp v nemeckom Rottwelli. Najväčší výrobca ocele v Nemecku, koncern ThyssenKrupp, vo štvrtok oznámil, že v 3. štvrťroku svojho finančného roka 2017/18 sa prepadol do straty. Ale za prvých deväť mesiacov roka vykázal zisk. Vedenie koncernu zároveň stanovilo nové strednodobé ciele pre svoje divízie. Foto: TASR/AP

Thyssenkrupp zápasil so stratami ešte pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu, ktorá situáciu ešte zhoršila.

Frankfurt nad Mohanom 29. septembra (TASR) - Nemecký priemyselný konglomerát Thyssenkrupp v utorok oznámil, že zruší 800 pracovných miest v divízii, ktorá vyrába komponenty pre automobilový priemysel. Upozornil pritom, že situácia na trhu s automobilmi je naďalej mimoriadne zložitá.

"Neočakávame, že sa čísla o produkcii v automobilovom priemysle vrátia na predkrízové úrovne najmenej dva až tri roky," uviedol vo vyhlásení Ingo Steinkrüger, šéf divízie Thyssenkrupp System Engineering.

Thyssenkrupp zápasil so stratami ešte pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu, ktorá situáciu ešte zhoršila.

V júli koncern dokončil predaj divízie výťahov TK Elevator investičným spoločnostiam za viac než 17 miliárd eur. Získané financie chce použiť na zníženie dlhu, rozvoj ostatných divízií a financovanie nákladov na reštrukturalizáciu.