Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Značku CSM budú v Ruskej federácii zastupovať nové spoločnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť CSM Industry je nástupníckou spoločnosťou bývalého podniku Cestné a stavebné mechanizmy, ktorý v roku 2017 skončil v konkurze.

Tisovec 4. marca (TASR) – Značku CSM budú v Uralskom federálnom okruhu a v Privolžskom federálnom okruhu v Ruskej federácii zastupovať spoločnosti TSK Milda z Tatarstanu a Torgresurs z Jekaterinburgu. Obe v spomínaných regiónoch zabezpečia predaj a servis Univerzálnych dokončovacích strojov (UDS), ktoré vyrába firma CSM Industry v Tisovci v Rimavskosobotskom okrese. Vyplýva to zo zmluvy o obchodnom zastúpení, ktorú spoločnosti podpísali vo februári.

„Ruský trh je historicky jedno z najdôležitejších obchodných území pre CSM, kde pracujeme na prinavrátení dôvery v značku UDS. Týmto krokom sme rozšírili našu obchodnú sieť aj o ďalšie územia v tejto krajine,” uviedla na margo novej zmluvy obchodná riaditeľka spoločnosti CSM Industry Blanka Parobeková. Dodala, že historicky sú UDS najviac používané práve v Ruskej federácii.

Spoločnosť CSM Industry je nástupníckou spoločnosťou bývalého podniku Cestné a stavebné mechanizmy, ktorý v roku 2017 skončil v konkurze. V súčasnosti firma v Tisovci zamestnáva vyše sto ľudí a plánuje preinvestovať približne tri milióny eur na oživenie výroby a výstavbu nových výrobných priestorov.