Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Priemyselná firma v Liptovskom Mikuláši rozšírila závod

Na snímke výrobná hala spoločnosti Gergonne Slovensko počas práce, v Liptovskom Mikuláši 22. júna 2021. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

V tomto roku spoločnosť oslavuje 15. výročie od spustenia výroby.

Liptovský Mikuláš 22. júna (TASR) – Výrobca high-tech priemyselných adhezívnych komponentov, spoločnosť Gergonne Slovensko, plánuje v horizonte najbližších dvoch rokov prijať 40 nových zamestnancov. Ide o výsledok vyše trojmiliónovej investície do rozšírenia výrobných a skladových priestorov v ich závode v Liptovskom Mikuláši. Na tlačovej konferencii o tom v utorok informoval generálny manažér spoločnosti Igor Klein.

Ako priblížil Klein, rozširovanie súvisí s ambíciou ďalšieho rozvíjania výroby high-tech komponentov. "Tie sa používajú najmä pri výrobe moderných automobilov a kompletizácii výrobkov bielej techniky. Zdvojnásobili sme naše výrobné a skladovacie priestory, dostali sme sa na úroveň zhruba 8500 metrov štvorcových plochy. Celková investícia v sume 3,5 milióna eur bude mať za následok zvýšenie počtu zamestnancov zo súčasných sto o ďalších 40 na celkový počet 140 zamestnancov," vysvetlil generálny riaditeľ.

V tomto roku spoločnosť oslavuje 15. výročie od spustenia výroby. Projekt rozširovania liptovskomikulášskeho výrobného závodu bol podľa Kleina dlhodobý, pracovali na ňom viac ako tri roky. Ako doplnil, v nových priestoroch fungujú od začiatku tohto roka.

Spoločnosť Gergonne Slovensko pôsobí v Liptovskom Mikuláši od roku 2005, výrobu spustila v marci 2006. Vyrába pre 250 klientov v 18 krajinách. Firma má v súčasnosti 106 zamestnancov, ročný obrat sa pohybuje okolo 11 miliónov eur. Je dcérskou spoločnosťou francúzskej spoločnosti Gergonne Industrie, pôsobiacej na trhu vyše 50 rokov ako výrobca technických obojstranných lepiacich pások.