Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Priemyselná výroba vo Francúzsku rástla výraznejšie, než sa čakalo

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prudko sa zrýchlila najmä produkcia v ťažobnom a energetickom sektore.

Paríž 3. februára (TASR) - Rast priemyselnej produkcie vo Francúzsku sa koncom minulého roka spomalil, tempo rastu však bolo omnoho výraznejšie, než sa očakávalo. Prudko sa zrýchlila najmä produkcia v ťažobnom a energetickom sektore. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics, ktoré zverejnili údaje francúzskeho štatistického úradu INSEE.

Priemyselná produkcia vo Francúzsku sa v decembri zvýšila medzimesačne o 1,1 % po 2-percentnom raste v mesiaci november. Tempo rastu však bolo podstatne vyššie, než očakávali analytici, ktorí počítali so spomalením rastu produkcie na 0,2 %.

Produkcia v oblasti ťažby, energií, dodávok vody a spracovania odpadu vzrástla v decembri medzimesačne o 6 %, zatiaľ čo v novembri zaznamenala pokles o 0,3 %. Vo výrobnom sektore sa rast produkcie spomalil z 2,4 % v novembri na 0,3 % a v prípade stavebníctva produkcia klesla o 0,1 %. Výsledky v stavebnom sektore sú však lepšie než v predchádzajúcom mesiaci, v ktorom produkcia v tejto oblasti klesla o 1,2 %.