Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Priemyselný areál vo Vrábľoch sa rozšíri o päť nových hál

Na snímke priemyselný park v meste Vráble. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Navrhovaný areál CEHIP part IV vznikne na ploche 3,9 hektára.

Vráble 10. decembra (TASR) - Spoločnosť CEHIP, s. r. o., plánuje rozšíriť logisticko-priemyselný areál vo Vrábľoch o päť nových hál. Určené budú na skladovanie tovaru, ľahkú strojársku a elektrotechnickú výrobu. Výstavba by sa mala začať v polovici budúceho roka, ukončená by mala byť koncom roka 2026. Celkové orientačné náklady stavby vyčíslil investor zhruba na 20 miliónov eur. Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie vznikne v areáli 450 nových pracovných miest, z toho 350 výrobných.

Navrhovaný areál CEHIP part IV vznikne na ploche 3,9 hektára. Celková plocha piatich funkčne samostatných nových hál bude 14.902 štvorcových metrov. Objekty budú mať potrebné technické a administratívne zázemie, vnútorné komunikácie a parkoviská. Súčasťou areálu je aktuálne už existujúca prevádzka firmy CESAM zaoberajúca sa výrobou zariadenia požiarnej ochrany, tri haly firmy Auria a tri haly z III. etapy výstavby areálu, z ktorých jedna je postavená, druhá je vo výstavbe a výstavba tretej je v pláne v budúcom roku.

Zriadením priemyselného parku vytvorilo mesto Vráble podmienky pre vstup nových investorov. Ich postupným etablovaním dochádza k oživeniu a rozšíreniu priemyselnej výroby v regióne a následnej ponuke pracovných príležitostí pre široké spádové územie. Spoločnosť CEHIP sa rozhodla v rámci svojich pozemkov v priemyselnom parku zrealizovať logisticko-priemyselné centrum, čo podľa vyjadrenia investora vyplynulo z požiadaviek zákazníkov, ktorí majú záujem o využívanie týchto služieb.