Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Ženy a mladí bez vzdelania majú na trhu práce výrazne nižšie

Foto: TASR

Okolo 7 % Slovákov vo veku 16 až 64 rokov má len najnižšie vzdelanie, väčšina z nich má ukončené iba základné vzdelanie. Zamestnanie nachádzajú najmä v priemysle alebo vo verejnom sektore.

Bratislava 21. apríla (TASR) - V porovnaní s európskymi krajinami má Slovensko pomerne málo nízkovzdelaných ľudí.

Ich šance uplatniť sa na trhu práce sú však najnižšie. Najohrozenejší z nich sú ženy a mladí ľudia. Vyplýva to z prieskumu Stredoeurópskeho inštitútu pre výskum práce (CELSI).

Ľudia s nízkym vzdelaním majú o 31 % nižšiu šancu pracovať alebo sa uchádzať o prácu ako ľudia so stredoškolským vzdelaním. V prípade žien sú tieto šance nižšie až o 37 %. Rozdiel oproti vysokoškolsky vzdelaným ľuďom dosahuje 34 % v prípade mužov a až 44 % v prípade žien. Okolo 7 % Slovákov vo veku 16 až 64 rokov má len najnižšie vzdelanie, väčšina z nich má ukončené iba základné vzdelanie. Zamestnanie nachádzajú najmä v priemysle alebo vo verejnom sektore.

V porovnaní s Maďarskom, Rumunskom či Bulharskom, kde je nízkovzdelaných okolo 20 %, prípadne Španielskom, kde je to až 44 %, je to najmenej. Na druhej strane je znevýhodnenie nízkovzdelanej populácie na Slovensku druhé najhoršie po Rumunsku, najmä z pohľadu participácie na trhu práce a s náskokom najhoršie z pohľadu šancí zamestnať sa.

Ani nedávny návrh na predĺženie školskej dochádzky z 10 na 12 rokov nemusí byť účinný. "Dlhšia povinná školská dochádzka môže pomôcť, musí sa však zvážiť aj porovnanie nákladov a benefitov. Nízke vzdelanie ľudí a ich nezamestnanosť môže byť totiž len dôsledkom širších súvislostí, ktoré zároveň vedú k znevýhodneniu na trhu práce," tvrdí riaditeľ pre výskum CELSI Martin Kahanec.

"Je dôležité zaoberať sa zlepšovaním podmienok na zamestnávanie nízkokvalifikovaných ľudí napríklad znižovaním odvodového zaťaženia, spoluprácou so zamestnávateľmi pri rekvalifikácii takýchto ľudí, ako aj riešeniami ich sociálnej situácie, ktorá ich často z trhu práce vylučuje. Tiež je potrebné efektívne riešiť primárne dôvody, pre ktoré niektorí ľudia nemajú záujem pokračovať vo vzdelávaní už v takom mladom veku," dodal Kahanec.