Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Prievidza zabezpečila opravu strechy ZŠ na Ulici energetikov

Na archívnej snímke žiaci zo Základnej školy na Ulici energetikov. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Potreba rekonštrukcie vznikla z dôvodu poškodenia strešnej krytiny a nedostatočnej tepelnej izolácie, čo spôsobilo zatekanie do učební a telocvične školy, uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

Prievidza 7. septembra (TASR) - Prievidzská radnica zabezpečila opravu strechy časti objektu Základnej školy (ZŠ) na Ulici energetikov na sídlisku Kopanice. Prácami za viac ako 65.000 eur chce zabrániť zatekaniu vody do učební. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Samotná rekonštrukcia strechy bola rozdelená na dve etapy. Vlani sme realizovali rekonštrukciu strechy v pavilóne G, v ktorom sa nachádza telocvičňa školy. V letných mesiacoch tohto roka sme dokončili rekonštrukciu strechy na pavilóne F, v ktorom sú situované odborné učebne," uviedol Ďureje.

Rekonštrukcia strešného plášťa podľa neho pozostávala z búracích prác, následne pracovníci aplikovali strešné súvrstvia, realizovali oplechovanie atiky, úpravu odvetrávania, osadili nové vodorovné vpuste a inštalovali nový bleskozvod. "Cena diela bola zmluvne stanovená na 65.064,44 eura. Potreba rekonštrukcie vznikla z dôvodu poškodenia strešnej krytiny a nedostatočnej tepelnej izolácie, čo spôsobilo zatekanie do učební a telocvične školy," dodal.