Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Šéf Fordu si vlani prilepšil takmer o 30 miliónov USD

Alan Mulally Foto: TASR/AP

Prezident automobilových odborov United Auto Workers označil plat Alana Mulallyho za "škandálny" a "nemorálny, " ak sa vezme do úvahy, že niektorí zamestnanci automobilky zarobia za hodinu 15 USD.

Detroit 30. marca (TASR) - Príjmy šéfa americkej automobilky Ford Alana Mulallyho za minulý rok vzrástli o 11 % na takmer 30 miliónov USD (22,46 milióna eur). Potvrdila to dnes automobilka.

Ford zaznamenal za rok 2011 najvyšší čistý zisk za vyše desaťročie a navyše automobilka pod vedením Mulallyho ako jediná z veľkej trojky (GM, Chrysler a Ford) nemusela počas finančnej krízy požiadať americkú vládu o pomoc.

Mulallyho základný plat za minulý rok predstavoval 2 milióny USD a odmeny v hotovosti 5,5 milióna USD. Spolu s akciami a ďalšími výhodami dosiahli celkové príjmy Mulallyho 29,5 milióna USD. Za rok 2010 zarobil šéf Fordu 26,5 milióna USD.

Prezident automobilových odborov United Auto Workers Bob King označil Mulallyho plat za "škandálny" a "nemorálny," ak sa vezme do úvahy, že niektorí zamestnanci automobilky zarobia za hodinu 15 USD.