Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Prioritou obce Párnica je rekonštrukcia miestnych komunikácií

Na ilustračnej foto cesta pri obci Párnica. Foto: TASR - Martin Pavelek

Na obnovu povrchu existujúcich ciest v dĺžke približne štyroch kilometrov treba takmer 900.000 eur.

Párnica 18. augusta (TASR) - Obyvateľov dolnooravskej obce Párnica by najviac potešili zrekonštruované miestne komunikácie. Podľa starostky Milady Antalovej potrebujú na obnovu povrchu existujúcich ciest v dĺžke približne štyroch kilometrov takmer 900.000 eur.

"Najviac zničená je cesta v časti Záhrabovo-Bákovec, ktorá sa poškodila pri výstavbe plynovodu a nových rodinných domov. Oprava by umožnila skvalitnenie dopravy a prístup ku zástavbe rodinných domov," vysvetlila s tým, že v obecnej pokladnici nemajú dostatok finančných prostriedkov na riešenie tejto problematiky. Ešte vo februári preto podali žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka.

Obecná samospráva plánuje aj výstavbu parkoviska pri cintoríne o veľkosti 620 štvorcových metrov. V súčasnosti sa pred vstupom na cintorín nachádzajú dve miesta na státie pre zamestnancov. Návštevníci musia svoje automobily počas pohrebov odstaviť pozdĺž príjazdovej komunikácie na cintorín a miestnej komunikácie vedúcej do Párnice.

"Niekedy nie je parkovanie v blízkosti cintorína možné vôbec. Z týchto dôvodov je potrebné vybudovať parkovisko pre návštevy cintorína, hlavne počas zvýšených návštev v októbri a novembri," opísala Antalová.

Celkové náklady projektu Výstavba parkoviska pre cintorín a rekonštrukcia cesty v obci Párnica (časť Záhrabovo-Bakovec) predstavujú 103.000 eur. Do vyhláseného verejného obstarávania sa prihlásilo deväť spoločností. Víťazom sa stala bratislavská spoločnosť STRABAG, s. r. o.