Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Pripoistenie COVID pomôže so zrušenou cestou, karanténou aj ochorením

Pripoistenie COVID pomôže so zrušenou cestou, karanténou aj ochorením na covid-19 Foto: Generali poisťovňa

Poisťovňa Generali a Európska cestovná poisťovňa rozširujú od 11. júna krátkodobé cestovné poistenie o špeciálne pripoistenie COVID, ktoré klientom pomôže v neočakávaných situáciách vplyvom ochorenia covid-19.

Bratislava 15.júna (OTS) - Pripoistenie COVID kryje klientov vo všetkých krajinách bez ohľadu na cestovateľský semafor, pričom okrem liečebných nákladov preplatí aj náklady na ubytovanie a nákup nového cestovného lístka v prípade uviaznutia v karanténe. Klientov kryje aj pred odchodom na dovolenku, ak z dôvodu ochorenia covid-19 musia cestu zrušiť. Nárok na preplatenie nákladov má poškodený klient a aj jeho spolupoistené osoby, s ktorými mal na dovolenku vycestovať.

Zlepšujúca sa situácia v súvislosti s pandémiou a znovuotvorenie hraníc priniesli opäť možnosť vycestovať do zahraničia za rekreáciou. Mnohí, ktorí sa počas leta chystajú do zahraničia, sa ale obávajú, že pre chorobu a nariadenú karanténu budú musieť celú dovolenku nečakane zrušiť alebo sa koronavírusom nakazia počas dovolenky v zahraničí, čo skomplikuje ich návrat späť na Slovensko. Na tieto novovzniknuté situácie zareagovala poisťovňa Generali a Európska cestovná poisťovňa unikátnym pripoistením COVID.
S ohľadom na pretrvávajúcu pandémiu a potreby klientov sme vytvorili špeciálne pripoistenie COVID, ktoré pomôže v prípade neočakávaných situácií, ktoré sa pred odchodom na dovolenku a počas nej môžu vyskytnúť práve z dôvodu ochorenia covid-19,“ vysvetľuje Andrea Leskovská, výkonná riaditeľka zodpovedná za Rezort poistnej techniky a prevádzky poisťovne Generali.

Pripoistenie preplatí zrušenie cesty
Pripoistenie COVID kryje klientov už pred odchodom na dovolenku. „V prípade zrušenia cesty z dôvodu ochorenia covid-19, pre nariadenú karanténu z dôvodu pozitívneho výsledku PCR testu, či nenastúpenia do lietadla pre nameranú zvýšenú teplotu, klientom uhradíme náklady, ktoré im následkom tejto situácie vzniknú. Nárok na preplatenie nákladov má pritom nielen poškodený klient, ale aj jeho spolupoistené osoby, s ktorými mal na dovolenku vycestovať,“ hovorí Andrea Leskovská z Generali.
Platnosť poistenia v prípade dovolenky, ktorá bola rezervovaná alebo zakúpená pred uzavretím pripoistenia COVID, začína po uplynutí 14 dňovej lehoty. Ak bola dovolenka rezervovaná alebo zakúpená súčasne s uzavretím poistenia COVID, je poistná ochrana platná okamžite.

Krytie aj v rizikových krajinách
Pripoistenie COVID kryje klientov vo všetkých krajinách bez ohľadu na aktuálny cestovateľský semafor, teda aj v červených a čiernych krajinách, ktoré Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí vyhodnotilo v súvislosti s ochorením covid-19 ako rizikové. „Na dovolenke v zahraničí kryje pripoistenie COVID do výšky dojednaného limitu liečebné náklady súvisiace s ochorením covid-19, napríklad lieky, ošetrenie v zdravotníckom zariadení, hospitalizáciu, ale aj repatriáciu klienta späť na Slovensko,“ vysvetľuje Leskovská.

Zahrnutá aj nariadená karanténa
Toto pripoistenie však klientovi pomôže aj v situáciách, keď ochorie na covid-19 počas dovolenky v zahraničí a z toho dôvodu musí zostať v nariadenej karanténe. „Pokiaľ klientovi skončilo ubytovanie v pôvodnom ubytovacom zariadení, alebo je z dôvodu karantény nemožné v ňom naďalej zostať, poisťovňa mu uhradí náklady potrebné na predĺženie pobytu, a to až po dobu 14 dní,“ upresňuje Leskovská.
Naviac, ak klient nebude môcť využiť z dôvodu nariadenej karantény pôvodný dopravný prostriedok v plánovanom termíne, poisťovňa mu uhradí aj spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady, napríklad na nákup letenky s neskorším dátumom odletu.

Pripoistenie COVID je možné dojednať v rámci krátkodobého cestovného poistenia od poisťovne Generali alebo Európskej cestovnej poisťovne. Klienti si pripoistenie môžu uzavrieť telefonicky na čísle 02/38 11 11 16 alebo osobne na ktorejkoľvek pobočke poisťovne Generali. Pripoistenie COVID je možné uzavrieť jednoducho aj online na webstránke Európskej cestovnej poisťovne a od 21. júna aj na webstránke poisťovne Generali.