Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Pripravuje sa tretia a štvrtá etapa projektu Bory Bývanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

V 3. etape má pribudnúť 357 bytov a 488 parkovacích miest a vo 4. etape 306 bytov, vyše 400 parkovacích miest a občianska vybavenosť.

Bratislava 12. apríla (TASR) – Tretiu a štvrtú etapu rezidenčného projektu Bory Bývanie pripravuje spoločnosť Penta Real Estate. Tretia etapa výstavby čaká na získanie záväzného stanoviska mesta Bratislava a nadviaže na úvodnú prvú fázu, ktorá sa v súčasnosti dokončuje.

"Nová, 4. etapa projektu Bory Bývanie nadväzuje na urbanistickú štruktúru 2. etapy projektu, čím vytvorí kompaktný celok bytových domov," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Juraj Nevolník.

V súčasnosti je v príprave projektová dokumentácia na získanie potrebných povolení. Výstavba by sa mala začať v priebehu budúceho roka. Spolu s 2. etapou projektu má priniesť viac ako 17.000 metrov štvorcových parkových plôch a športovísk.

V 3. etape má pribudnúť 357 bytov a 488 parkovacích miest a vo 4. etape 306 bytov, vyše 400 parkovacích miest a občianska vybavenosť. "Pokračovanie rezidenčnej výstavby potvrdzuje, že oblasť Borov patrí k najväčším rozvíjajúcim sa územiam v Bratislave," dodal Nevolník.

Penta Real Estate je jedna z platforiem stredoeurópskej investičnej skupiny Penta. Realitná divízia Penty má v súčasnosti 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku. V roku 2017 dosiahla hodnota aktív Penta Real Estate viac ako 1 miliardu eur.