Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Problém s čipmi ovplyvní aj automobilku Subaru, pozastaví výrobu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť je ďalšou z mnohých automobiliek, ktoré museli pre celosvetový nedostatok čipov obmedziť výrobu. S nedostatkom kľúčových komponentov zápasia automobilky v Európe, USA aj v Ázii.

Tokio 5. apríla (TASR) - Japonská automobilka Subaru oznámila, že od konca tohto týždňa na takmer tri týždne odstaví jeden zo svojich japonských závodov. Dôvodom je nedostatok čipov.

Spoločnosť v pondelok oznámila, že výrobu v závode Jadžima v prefektúre Gunma na ostrove Honšú pozastaví od 10. do 27. apríla, informovala agentúra Reuters. Produkciu začne spúšťať postupne, pričom všetky výrobné linky by mali byť uvedené do prevádzky v druhom májovom týždni.

Ako firma dodala, vplyv nedostatku čipov na jej finančné výsledky je zatiaľ nejasný. Závod Jadžima vyrába niektoré z populárnych modelov automobilky, medzi nimi sedan Legacy a športovo-úžitkové vozidlo Forester.

Spoločnosť je ďalšou z mnohých automobiliek, ktoré museli pre celosvetový nedostatok čipov obmedziť výrobu. S nedostatkom kľúčových komponentov zápasia automobilky v Európe, USA aj v Ázii. Minulý týždeň juhokórejská automobilka Hyundai informovala, že z tohto dôvodu pozastaví od 7. do 14. apríla produkciu v jednom z kľúčových závodov v Ulsane.