Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Produkcia v maďarskom priemysle v auguste výrazne klesla

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Produkcia v maďarskom priemysle upravená o počet pracovných dní klesla v auguste oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 6,1 %.

Budapešť 7. októbra (TASR) - Priemyselná produkcia v Maďarsku pokračovala v auguste v poklese, už ôsmy mesiac po sebe, navyše, tempo poklesu sa prudko zrýchlilo. Veľkou mierou sa pod to podpísala výroba elektroniky a optických výrobkov, klesla však aj produkcia v potravinárskom sektore. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics, ktoré zverejnili údaje maďarského štatistického úradu.

Produkcia v maďarskom priemysle upravená o počet pracovných dní klesla v auguste oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 6,1 %. V júli zaznamenala pokles o 2,6 %.

Pod prudký pokles sa podpísala väčšina oblastí výroby. Výrazne klesla produkcia spotrebnej elektroniky, počítačov a optických výrobkov, znížila sa však aj produkcia potravín, nealkoholických nápojov a tabakových výrobkov, uviedol štatistický úrad.

Bez úpravy o počet pracovných dní klesla priemyselná produkcia v Maďarsku o 5,3 %. V júli zaznamenala rovnaký pokles ako v prípade upravených údajov, teda o 2,6 %.

Na medzimesačnej báze sa produkcia v maďarskom priemysle znížila v auguste o 2,4 %. V júli zaznamenala rast, a to na úrovni 2,8 %.