Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Produkcia v Rakúsku klesla aj v decembri, tempo poklesu sa zrýchlilo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aj medzimesačne klesla rakúska produkcia výraznejšie než v novembri. Index produkcie klesol o 2 %, v novembri pokles predstavoval 1,7 %.

Viedeň 25. februára (TASR) - Rakúska produkcia zaznamenala v závere minulého roka výrazný pokles, pod čo sa podpísala najmä produkcia v priemysle. Uviedol to v utorok rakúsky štatistický úrad.

Index produkcie, ktorý zahrnuje produkciu v priemysle aj v stavebnom sektore, klesol v decembri v medziročnom porovnaní o 5,3 %. Pokračoval tak v poklese, v porovnaní s novembrom sa však tempo poklesu výrazne zrýchlilo, keď v novembri klesol index o 1,7 %.

Čo sa týka samotného priemyslu a stavebníctva, pokles zaznamenala výroba v obidvoch sektoroch, v prípade priemyslu však väčší. Zatiaľ čo stavebná výroba klesla v decembri medziročne o 2,4 %, priemyselná produkcia zaznamenala pokles o 6,4 %.

Aj medzimesačne klesla rakúska produkcia výraznejšie než v novembri. Index produkcie klesol o 2 %, v novembri pokles predstavoval 1,7 %. V tomto prípade výraznejší pokles zaznamenala stavebná výroba, ktorá klesla v decembri oproti novembru o 3,9 %. Priemyselná produkcia zaznamenala pokles o 1,4 %.