Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Produkcia v Rakúsku sa vrátila k rastu, pomohlo najmä stavebníctvo

Ilustračná foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ako uviedol rakúsky štatistický úrad, index produkcie v Rakúsku, ktorý zahrnuje priemyselnú produkciu aj produkciu v stavebníctve, vzrástol vo februári medziročne o 1,9 %.

Viedeň 23. apríla (TASR) - Po poklese na prelome rokov sa produkcia v Rakúsku vrátila vo februári k rastu. Prispel k tomu najmä vývoj v stavebnom sektore.

Ako uviedol v piatok rakúsky štatistický úrad, index produkcie v Rakúsku, ktorý zahrnuje priemyselnú produkciu aj produkciu v stavebníctve, vzrástol vo februári medziročne o 1,9 %. V prvom mesiaci roka klesol o 3,6 % a pokles zaznamenal aj v decembri 2020.

Rast zaznamenali tak priemyselná výroba, ako aj produkcia v stavebníctve, výraznejšie však vzrástla stavebná výroba. Rast v jej prípade dosiahol 3,5 %, priemyselná výroba vzrástla o 1,6 %.

Na medzimesačnej báze pokračoval index produkcie v raste, pričom tempo rastu sa zrýchlilo. Zatiaľ čo v januári vzrástol o 2,6 %, vo februári rast indexu dosiahol 3,7 %.

Opäť sa pod vývoj podpísala najmä produkcia v stavebnom sektore, ktorá vzrástla o 7,9 %. Priemyselná produkcia zaznamenala rast o 2,4 %.