Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Začal sa veľtrh práce Profesia days, v ponuke firiem vyše 2300 miest

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návštevníkom sú k dispozícii aj stánky, kde si môžu bezplatne vytlačiť svoj životopis, ba dokonca aj detský kútik pre rodičov, ktorí si hľadajú prácu a nemajú počas dňa kde nechať svoje dieťa.

Bratislava 20. februára (TASR) - Štvrtý ročník najväčšieho veľtrhu práce na Slovensku Profesia days sa začal dnes v bratislavskej Inchebe.

Ponuku pracovných miest na tomto ročníku prezentuje 80 vystavovateľov spomedzi domácich a zahraničných firiem, ktoré hľadajú zamestnancov. Dohromady ponúkajú firmy na veľtrhu viac ako 2300 pracovných miest.

„Šancu nájsť si na veľtrhu prácu majú ľudia, ktorí by chceli pracovať v informačných technológiách, bankovníctve, ale aj službách alebo výrobe. Tento rok prišli na veľtrh zamestnávatelia atraktívni pre študentov vysokých škôl, ako sú poradenské spoločnosti PricewaterhouseCoopers Slovensko a Ernst & Young.  Medzi vystavovateľmi sú maloobchodné siete Billa, Lidl, Tesco, módna značka Peek & Cloppenburg a tiež prestížne svetové značky obchodných centier, ako sú IBM, Dell alebo Amazon," povedala generálna riaditeľka spoločnosti Profesia Ivana Molnárová.

Tradičnými dlhoročnými vystavovateľmi na veľtrhu sú všetky tri automobilky pôsobiace na Slovensku spolu so svojimi dodávateľmi.

Záštitu nad veľtrhom prevzalo hlavné mesto Bratislava a primátor Milan Ftáčnik. Generálnym partnerom podujatia je McRoy, člen medzinárodnej siete personálno-poradenských spoločností McRoy Group.



Pracovníci EURESU (Európske služby zamestnanosti) ako exkluzívneho partnera veľtrhu odprezentujú uchádzačom možnosti práce v zahraničí, rovnako budú radiť záujemcom v oblasti sociálneho a zdravotného poistenia, pracovného práva, zdaňovania príjmov. Upozornia tiež, na čo by sa nemalo zabudnúť pred odchodom do zahraničia a pri návrate na Slovensko i ako postupovať pri strate zamestnania v inej členskej krajine.

Návštevníkom sú k dispozícii aj stánky, kde si môžu bezplatne vytlačiť svoj životopis, ba dokonca aj detský kútik pre rodičov, ktorí si hľadajú prácu a nemajú počas dňa kde nechať svoje dieťa. Aj uchádzač, ktorý si nehľadá prácu, môže využiť testovanie počítačových a jazykových zručností s osobnou konzultáciou a podobne.

Hlavným organizátorom podujatia, ktoré potrvá do 21. februára 2013, je spoločnosť Profesia.