Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Profesia: Ukrajinci môžu pracovné príležitosti hľadať na jednom mieste

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Najväčší pracovný portál pre ľudí z Ukrajiny v strednej Európe Workania evidoval podľa Richterovej slov 23. marca približne 4000 pracovných príležitostí v rôznych odvetviach.

Bratislava 24. marca (TASR) - Ukrajinci a Ukrajinky, ktorí chcú pracovať na Slovensku, v Českej republike či v Poľsku, môžu odteraz hľadať všetky príležitosti na jednom mieste. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Profesia Nikola Richterová.

Spresnila, že Profesia v spolupráci so spoločnosťou LMC, ktorá prevádzkuje pracovné portály v Českej republike a v Poľsku, predstavuje nový unikátny projekt. Workania.eu združuje pracovné ponuky pre ľudí z Ukrajiny z osvedčených pracovných portálov.

Nový medzinárodný portál Workania.eu podľa Richterovej aktuálne ponúka uchádzačom z Ukrajiny inzeráty naprieč Slovenskom, Českou republikou a Poľskom. Na web sú importované všetky inzeráty, ktoré sú vhodné pre ukrajinskú pracovnú silu, z portálov Profesia.sk, Práce.cz, Jobs.cz a Pracazarogiem.pl.

Najväčší pracovný portál pre ľudí z Ukrajiny v strednej Európe Workania evidoval podľa Richterovej slov 23. marca približne 4000 pracovných príležitostí v rôznych odvetviach.

Vysvetlila, že cieľom tejto spolupráce je poskytnúť jedno univerzálne miesto, kde nájdu utečenci najviac relevantných a overených pracovných ponúk, ktoré označili zamestnávatelia ako vhodné pre ľudí z Ukrajiny.

V najbližšom období podľa nej pribudne na stránke aj možnosť efektívnejšieho filtrovania či informácie o tom, ako si vybaviť povolenia a ako funguje hľadanie práce v jednotlivých štátoch.

Dodala, že ukrajinskí uchádzači budú mať navyše od 1. apríla k dispozícii špecializované call centrum. Traja pracovníci so znalosťou ukrajinského jazyka budú ľuďom dostupní na bezplatnom telefonickom čísle.