Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Projekt #HorecaPomáha má ľuďom zo zahraničia pomôcť nájsť si prácu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Hlavným cieľom projektu je poskytnúť komplexné informácie pre zamestnávateľov, ktorí podnikajú v Horeca sektore, na uľahčenie procesu zamestnania ľudí z tretích krajín, najmä z Ukrajiny, na Slovensku.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Iniciatíva podnikateľov v sektore Horeca (hotely, reštaurácie, kaviarne) a zástupcov mimovládnych neziskových organizácií má za cieľ pomôcť ľuďom zo zahraničia nájsť si prácu v tomto sektore. Slovenským hotelierom a majiteľom gastroprevádzok totiž dlhodobo chýba množstvo zamestnancov. V pondelok na tlačovej konferencii o tom informovali predstavitelia projektu #HorecaPomáha.

Hlavným cieľom projektu je poskytnúť komplexné informácie pre zamestnávateľov, ktorí podnikajú v Horeca sektore, na uľahčenie procesu zamestnania ľudí z tretích krajín, najmä z Ukrajiny, na Slovensku. Ďalším zámerom je poskytnúť ľuďom zo zahraničia informácie, čo všetko so sebou prináša práca na Slovensku v tomto sektore.

Pomôcť pri zamestnávaní v Horeca sektore má webový portál www.horecapomaha.sk. "Snažili sme sa urobiť komplexný informačný portál, kde budú všetky tieto informácie zhrnuté v krátkosti. Na tomto projekte sme spolupracovali s ministerstvom dopravy, s organizáciami zo súkromného sektora, ale aj z mimovládneho," priblížil manažér projektu #HorecaPomáha Rastislav Amrich.



Nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily pre turizmus a Horeca sektor je pritom podľa neho čoraz pálčivejšia otázka. Vyčíslil, že na Slovensku je dlhodobo neobsadených 10.000 pracovných miest v tomto sektore. "Tieto pozície dlhodobo nie sú obsadené a nevieme ich obsadiť z lokálnych alebo národných zdrojov," dodal Amrich.