Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Projekty na podporu seniorov môžu opäť získať finančný grant

ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Fond prostredníctvom finančných grantov podporuje projekty pre seniorov už druhý rok.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Projekty na podporu seniorov sa môžu opätovne uchádzať o grant z Fondu GSK. Podporiť sa majú projekty, ktoré pomáhajú seniorom žiť kvalitnejšie, aktívnejšie, prinášajú im možnosť sebarealizácie a začlenenia do spoločnosti. Fond prostredníctvom finančných grantov podporuje projekty pre seniorov už druhý rok. V rámci jesennej výzvy prerozdelí 20.000 eur.

Projekty, ktoré sa budú o grant uchádzať, by mali byť najmä inovatívne, dlhodobo udržateľné a mať merateľný dopad na začlenenie seniorov do spoločnosti. Neziskové organizácie sa môžu vo svojich projektoch zamerať na prevenciu telesného a duševného úpadku seniorov, vytváranie hodnotných možností pre prácu seniorov – dobrovoľníkov, či podporu medzigeneračnej solidarity a spájania generácii s cieľom začleniť seniorov do aktívneho života. Môže ísť o rôzne kurzy, umelecké a ručné práce, pohybové a spoločenské aktivity, výlety, vzdelávacie projekty a iné činnosti.

Žiadosti o grant bude hodnotiť nezávislá výberová komisia. O finančnú podporu z jesennej výzvy môžu organizácie požiadať vyplnením elektronickej žiadosti na stránke fondu najneskôr do 5. novembra 2012. Výberová komisia rozhodne o výsledkoch do konca novembra.