Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Protestujúci autodopravcovia smerujú k hraničnému priechodu Kúty

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia deklaruje, že ak dôjde k blokovaniu ciest, ako aj hraničných priechodov, bude na situáciu operatívne reagovať.

Bratislava 15. februára (TASR) - Protestujúci autodopravcovia sa o 18.00 h začali presúvať z Rožňavskej ulice v Bratislave k hraničnému priechodu Kúty. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová s tým, že kolóna sa zatiaľ presúva bez väčšieho zdržania.

"Polícia situáciu v súvislosti s autodopravcami celý deň monitoruje a aj s nimi komunikujeme. Situáciu budeme sledovať aj počas večerných hodín na hraničných priechodoch," uviedla Bárdyová.

Polícia deklaruje, že ak dôjde k blokovaniu ciest, ako aj hraničných priechodov, bude na situáciu operatívne reagovať.

"Aby nedošlo k zbytočnému zdržaniu vodičov, prípadne aj k tvorbe kolón, budeme verejnosť informovať, aby sa vodiči mohli dotknutým úsekom vyhnúť, prípadne využiť obchádzkové trasy," poznamenala hovorkyňa.

Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) pre TASR potvrdil, že v utorok večer končia štrajk na Rožňavskej ulici v Bratislave a začnú postupne blokovať niektoré hraničné priechody. Autodopravcovia začali štrajk v Bratislave v pondelok (14. 2.) čiastočnou blokádou Rožňavskej ulice. Chcú tak poukázať na problémy, ktorým čelí sektor. Ministerstvo dopravy odsúdilo, aby si autodopravcovia blokovaním premávky robili "rukojemníkov" zo slušných ľudí.