Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad schválil koncentráciu Adecco a Avanta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ide o spoločnosti, ktoré poskytujú služby v oblasti ľudských zdrojov, ide najmä o agentúry dočasného zamestnávania a sprostredkovania zamestnania za úhradu.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) Slovenskej republiky schválil koncentráciu spočívajúcu v zmene kontroly zo spoločnej na výlučnú, ktorú bude nad firmami Adecco Slovakia v Bratislave, Adecco Hrvatska a Adecco Outsorcing v Chorvátsku a Adecco A/S spoločnosť s ručením obmedzeným v Dánsku, vykonávať podnikateľ Avanta. PMÚ o tom informoval na svojej internetovej stránke s tým, že rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 26. septembra.

Spoločnú kontrolu pred zmenou na výlučnú vykonávali firmy Adecco Group AG, Švajčiarsko a Avanta Intermare Holdings Ltd, Spojené kráľovstvo. Na oboch stranách ide o spoločnosti, ktoré poskytujú služby v oblasti ľudských zdrojov, ide najmä o agentúry dočasného zamestnávania a sprostredkovania zamestnania za úhradu.

"PMÚ v dôsledku zmeny zo spoločnej kontroly na výlučnú kontrolu neidentifikoval žiadne súťažné obavy, vydal preto rozhodnutie bez odôvodnenia," uviedol PMÚ na svojej webovej stránke. Takýmto spôsobom sa PMÚ snaží efektívnejšie a rýchlejšie posúdiť neproblémové transakcie a šetriť zdroje i kapacity ako na svojej strane, tak aj na strane dotknutých podnikateľov.