Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad vykonal inšpekciu u pekárenských firiem

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Inšpekcia bola vykonaná na základe dôvodného podozrenia, z ktorého vyplývalo, že mohlo prísť k porušeniu povinnosti oznámiť koncentráciu, ktorá podlieha kontrole úradu.

Bratislava 13. júla (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR v dňoch 27. až 29. júna vykonal neohlásenú inšpekciu v podnikateľských priestoroch viacerých podnikateľov pôsobiacich v oblasti výroby a predaja pekárenských výrobkov. Informovala o tom dnes hovorkyňa PMÚ SR Adriana Oľšavská.

"Inšpekcia bola vykonaná na základe dôvodného podozrenia, z ktorého vyplývalo, že mohlo prísť k porušeniu povinnosti oznámiť koncentráciu, ktorá podlieha kontrole úradu a mala byť úradu oznámená podľa zákona o ochrane hospodárskej súťaže a aj k porušeniu zákazu vykonávať práva a povinnosti vyplývajúce z takejto koncentrácie," spresnila.

Skutočnosť, že PMÚ SR uskutočnil inšpekciu však podľa nej neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania. "Úrad v tejto fáze neposkytuje bližšie informácie o prešetrovaní," dodala Oľšavská.