Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad začal správne konanie v oblasti online služieb

Na snímke nápis na dverách budovy, v ktorej sídli Protimonopolný úrad SR na Drieňovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Úrad v rámci prešetrovania získal informácie, na základe ktorých má podozrenie voči podnikateľovi, ktorý pôsobí v oblasti poskytovania online sprostredkovateľských služieb na zľavových portáloch.

Bratislava 9. marca (TASR) – Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie v súvislosti s poskytovaním online sprostredkovateľských služieb na zľavových portáloch. PMÚ o tom vo štvrtok informoval na svojej webovej stránke.

Úrad v rámci prešetrovania získal informácie, na základe ktorých má podozrenie voči podnikateľovi, ktorý pôsobí v oblasti poskytovania online sprostredkovateľských služieb na zľavových portáloch. PMÚ podnikateľa upodozrieva, že minimálne od roku 2018 až do súčasnosti obmedzoval možnosti podnikateľských subjektov propagovať a predávať svoje produkty a služby na ním prevádzkovanom zľavovom portáli a súbežne na konkurenčných portáloch.

Zároveň má PMÚ pochybnosti, že podnikateľ obmedzoval propagáciu a predaj produktov a služieb podnikateľských subjektov na iných online portáloch za rovnakú alebo nižšiu cenu, ako je produkt alebo služba propagovaná a predávaná na ním prevádzkovanom zľavovom portáli. "Začatie správneho konania neznamená, že účastník konania porušil súťažné pravidlá a ani neprejudikuje závery, ku ktorým môže úrad dospieť v rozhodnutí vo veci samej," uviedol PMÚ na svojej webovej stránke.