Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Prvá slovenská kryptomena registrovaná na Blockchaine Cardano

Wexo DeFi Token ‒ Prvá slovenská kryptomena registrovaná na Blockchaine Cardano Foto: CRYPTON DIGITAL, SE

Slovenská technologická spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE prichádza s vlastnou kryptomenou - WEXO DeFi Token. Ide o prvú slovenskú kryptomenu registrovanú na Blockchaine Cardano. S novinkou súvisí aj rast spoločnosti do nových krajín, ako Estónsko a Malta.

Bratislava 11. mája (OTS) - Wexo Token reprezentuje aplikáciu Wexo. Tú autori WEXO od začiatku prezentujú ako inovatívnu fintech platformu pre neobmedzené využívanie kryptomien, podobne ako dnes využívame bežné fiat meny.

„Už dnes platíme fiat menou prostredníctvom telefónu, hodiniek či náramku, ba dokonca len načítaním biometrických údajov. Prečo by sme nemohli nahradiť fiat menu kryptomenou? A využívať ich úplne rovnako, akurát možno lacnejšie a rýchlejšie. Wexo bude poskytovať všetky tieto služby, ale zároveň prepája klasický fiat svet so svetom kryptomien,“ priblížil smerovanie platformy WEXO Peter Mariš z CRYPTON DIGITAL, SE.

Pre nových užívateľov, ktorí si chcú „preniesť“ svoje kryptomeny, WEXO už dnes ponúka peňaženky pre bitcoin, ethereum, litecoin, tether, trueUSD. Onedlho pribudnú Zcash, Basic Attention Token, OMG Network a Chainlink.

Wexo Tokenom by časom mohlo disponovať jedno percento obyvateľov Európy. Aktuálne spoločnosť spustila interný predaj. Záujem prejavili už existujúci klienti a partneri vývojárskej spoločnosti. V budúcom roku by mohol Wexo Token vstúpiť na burzu.

„CRYPTON DIGITAL, SE rastie rovnakým tempom, ako zvyšok úspešného kryptomenového sveta. Máme rozpracovaných viac technologických ambícií a plánov. Preto sme znásobili počet kolegov v tímoch pre vývoj, obchod, stratégie či služby klientom. Všetci intenzívne pracujú a nadšenci fintech noviniek majú možnosť byť súčasťou našej práce prostredníctvom Wexo Tokenu,“ doplnil Milan Božik, spoluzakladateľ a CEO CRYPTON DIGITAL, SE.



Blockchain Cardano (ADA), ktorý si CRYPTON DIGITAL, SE vybral na registráciu WEXO Tokenu, má stálu pozíciu medzi najrýchlejšie rastúcimi blockchainovými aktívami. Vznikla v 2017 ako platformová kryptomena s decentralizovaným blockchainom. Dokáže spracovať viac transakcií pri zachovaní priateľskej ceny. Cardano je známe spoľahlivou ochranou údajov používateľov, integráciou technológie distribuovanej hlavnej knihy a inteligentnou zmluvnou infraštruktúrou.



Produktovo časť služieb projektu WEXO aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s. r. o., s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu. CRYPTON DIGITAL, SE financuje projekt z vlastných zdrojov, ponúka však aj možnosti pre partnerov, ktorí chcú participovať na projekte WEXO a profitovať tak zo zisku inovatívneho produktu.
Link na WHITE PAPER