Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť PTH pokračuje v prípravách budovania nového zdroja tepla

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Náklady na realizáciu odhadol investor na 3.858.000 eur bez dane z pridanej hodnoty. Dodávateľa vyberie cez súťažné konanie s rokovaním.

Prievidza 10. mája (TASR) - Prievidzský dodávateľ a distribútor tepla pokračuje v prípravách budovania nového zdroja tepla po roku 2023 pre hornú Nitru. Cez súťaž hľadá dodávateľa solárneho systému a tepelných čerpadiel, ktoré budú súčasťou zdroja pre Prievidzu.

Vybraná spoločnosť zabezpečí dodávku a montáž tepelných čerpadiel a solárneho systému vrátane prípravných prác a servisného zabezpečenia, spresnila spoločnosť Prievidzské tepelné hospodárstvo (PTH) v oznámení vestníka Úradu pre verejné obstarávanie.

Náklady na realizáciu odhadol investor na 3.858.000 eur bez dane z pridanej hodnoty. Dodávateľa vyberie cez súťažné konanie s rokovaním. Technologické celky plánuje financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Nové zdroje zabezpečí distribútor v nadväznosti na ukončenie ťažby a výroby tepla z domáceho uhlia po roku 2023. Mesto Nováky plánuje vykurovať biomasou a banskými vodami, Prievidzu kombináciou obnoviteľných zdrojov energie a plynu a obec Zemianske Kostoľany prostredníctvom súčasnej kotolne. Väčšinovým akcionárom s 51-percentným podielom v spoločnosti je mesto Prievidza, menšinovým sú Hornonitrianske bane Prievidza.