Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Púchovský mäsový priemysel získal v Madride ďalšie prestížne ocenenie

Príprava mäsových výrobkov v spoločnosti Púchovský mäsový priemysel. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Majiteľ spoločnosti Púchovský mäsový priemysel Anton Fabuš s ocenením z Madridu, 29. januára 2014 v Púchove. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ocenenie v Madride je v poradí už tretím európskym úspechom.

Púchov 29. januára (TASR) – Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel (PMP) získala v pondelok (27.1.) v Madride ďalšie prestížne ocenenie.

Medzinárodné podnikateľské združenie Club Global Trade Leaders' udelilo PMP medzinárodné ocenenie za kvalitu potravín.

Podľa hovorcu spoločnosti PMP Marcela Ondráša hodnotenie spoločností vykonávali audítori a členovia diplomatických zborov akreditovaných v Madride na základe inovácií produktov a technológií, filozofie kvality a poskytovaných služieb zákazníkom.

Prestížne ocenenie, ktoré získal Púchovský mäsový priemysel v Madride, 29. januára 2014 v Púchove.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
"Club Global Trade Leaders' je združenie popredných spoločností z 95 krajín sveta a pokrýva všetky odvetvia výroby a služieb v hospodárstve. Jeho cieľom je podporovať hospodárske a priemyselné vzťahy medzi zamestnávateľmi, filozofiu kvality a orientáciu na zákazníka," priblížil Ondráš s tým, že PMP sa zaradil medzi najlepšie svetové značky v oblasti potravinárstva.

"Udelenie tohto ocenenia sa stáva veľkým míľnikom v dejinách mäsiarskeho remesla nielen v Púchove, na Považí, ale aj na celom Slovensku. Verím, že tradičné mäsiarske remeslo, kvalita výrobkov a inovácie sú a ostanú základom spokojnosti zákazníka," povedal majiteľ spoločnosti Anton Fabuš na margo ocenenia v Madride.

Od roku 2007, keď spoločnosť kúpil Anton Fabuš, sa celková výroba Púchovského mäsového priemyslu zvýšila z asi 3,5 milióna ton mäsa a mäsových výrobkov na súčasných viac ako 20 miliónov ton, podiel na slovenskom trhu s mäsom a mäsovými výrobkami stúpol na 25 percent. Ročný odbyt PMP sa pohybuje na úrovni 85 miliónov eur.

Ocenenie v Madride je v poradí už tretím európskym úspechom. V roku 2013 sa ako jediná firma zo Slovenska zaradila do elitného klubu TOP 500 najrýchlejšie sa rozvíjajúcich spoločností v Európe, keď skončila na celkovom 86. mieste. V októbri sa stala absolútnym víťazom kategórie regionálny líder v oblasti potravinárstva. Ocenenie IAIR AWARDS si prevzali zástupcovia PMP v Miláne.


Púchovský mäsový priemysel pripravuje trojmiliónovú investíciu vo Vietname

Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel (PMP) investuje tri milióny eur do technologického vybavenia a výstavby mäsokombinátu vo vietnamskom Saigone. Podľa generálneho riaditeľa PMP Antona Fabuša budú vo Vietname ponúkať na trh párky, oravskú slaninu, bravčové kolená, niekoľko druhov salámy a postupne aj šunku.

Podľa Fabuša je vo Vietname dopyt práve po takomto druhu mäsových výrobkov a nemá obavy, že by výrobky nešli na odbyt. Vietnamský dopyt si spoločnosť otestovala už minulý rok na výstave v Hanoji, kde bol o slovenské výrobky obrovský záujem.

Výrobu v mäsospracujúcom podniku majú rozbehnúť aj pomocou Vietnamcov, ktorí už niekoľko rokov pracujú v spoločnosti PMP v Púchove. S výrobou by mali začať do roka a v podniku bude pracovať spočiatku asi 25 zamestnancov. Denne vyrobia vo Vietname päť až sedem ton mäsových výrobkov.

Ako dodal, do investície ide zatiaľ spoločnosť PMP sama, nadviazali však už kontakty so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu. "V pondelok 3. februára sa stretnem s ministrom pôdohospodárstva, výstavby a regionálneho rozvoja Ľubomírom Jahnátkom a verím, že otvoríme aj otázku našej investície vo Vietname," doplnil Fabuš.

Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel je s 25-% podielom lídrom na slovenskom trhu s mäsom a mäsovými výrobkami, ročná produkcia predstavuje viac ako 20 miliónov ton. Zamestnáva takmer 400 zamestnancov a svoje podnikateľské aktivity okrem Slovenska smeruje aj do Českej republiky a Talianska.