Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Punch Precision Detva neplánuje pre vysoké ceny energií prepúšťať ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Punch Precision Detva je dcérskou firmou belgickej firmy Punch Corporation NV. Skupina sa zaoberá vývojom a výrobou automatických prevodoviek.

Detva 16. januára (TASR) – Spoločnosť Punch Precision Detva neplánuje pre vysoké ceny energií prepúšťať svojich zamestnancov. V stanovisku spoločnosti to pre TASR uviedol Gejza Póša z Punch Campus.

Pripomenul, že spoločnosť koncom minulého roku vyjednala ceny za energie na tento rok. Za elektriku je to 375 eur za megawatthodinu (MWh), vlani to bolo 153 eur. Ako dodal, za plyn majú za sumu 157 eur, vlani to však bolo 54 eur za MWh. "Problémom však je, že množstvo plynu za uvedenú cenu máme iba na prvý štvrťrok. Takže musíme ďalej rokovať s našim dodávateľom," podotkol. Podľa neho dané fixné ceny umožňujú spoločnosti rokovať a žiadať kompenzáciu. "Tá však zďaleka neprekryje celkové zvýšenie našich vstupných nákladov. Musíme tak nájsť miesta, kde je možné šetriť," zdôraznil.

Ako informoval, práca zamestnancov z domu by faktúry za energie znížila minimálne. Podľa jeho slov tak o zavedení daného systému celoplošne neuvažujú. "Dúfajme, že táto situácia sa nebude prehlbovať. Naopak, dúfame, že v aktuálnom roku sa dočkáme zlepšenia," uzavrel Póša.

Punch Precision Detva je dcérskou firmou belgickej firmy Punch Corporation NV. Skupina sa zaoberá vývojom a výrobou automatických prevodoviek. V Detve sídli spoločnosť od roku 2019.