Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

R. FICO: Tretí sociálny balík bude mať veľký vplyv na pracovné miesta

Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico. Foto: TASR/Martin Baumann

Nikto dnes podľa jeho slov nepochybuje, že kabinet prvé dva sociálne balíky zvládol.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Tretí sociálny balík má mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a na hospodársky rast. Smer-SD ho predstaví na sobotňajšom (5.12.) straníckom Sneme v Nitre.

"Takmer 1000 delegátov sa stretne v Nitre na našom sneme. Úlohou snemu bude nielen zhodnotiť štyri roky nášho pôsobenia vo vláde, ale aj predložiť návrh tretieho balíka," povedal predseda Smeru-SD a vlády Robert Fico po utorkovom (1.12.) rokovaní predsedníctva.

Nikto dnes podľa jeho slov nepochybuje, že kabinet prvé dva sociálne balíky zvládol. "Do piatka tohto týždňa budú zaškrtnuté všetky úlohy z druhého balíka," doplnil.

Fico nateraz nekonkretizoval opatrenia, ktoré majú byť súčasťou tretieho balíka. Predsedníctvu predstavil jeho ideový zámer. Balík je podľa Fica rozpracovaný, robí sa aj kvantifikácia nákladov a pozitívnych efektov.

"Pretože máme záujem predložiť balík, z ktorého na jednej strane budú môcť ľudia pozitívne čerpať, ale na druhej strane to bude mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a na hospodársky rast," poznamenal.