Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Habeck: V rámci EÚ je široká zhoda v otázke reformy trhu s elektrinou

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck. Foto: TASR/AP

Európska komisia (EK) predložila v marci návrh reformy trhu s elektrickou energiou v snahe zabrániť nadmernému zdražovaniu cien pre spotrebiteľov a podporiť rozvoj obnoviteľných zdrojov energie.

Berlín 19. júna (TASR) - Medzi členskými štátmi Európskej únie sa rysuje široká zhoda v otázke reformy spoločného trhu s elektrinou. Vyhlásil to v pondelok nemecký minister hospodárstva Robert Habeck. Cieľom je zlepšiť prístup spotrebiteľov k cenovo výhodným energiám z obnoviteľných zdrojov, povedal minister. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Európska komisia (EK) predložila v marci návrh reformy trhu s elektrickou energiou v snahe zabrániť nadmernému zdražovaniu cien pre spotrebiteľov a podporiť rozvoj obnoviteľných zdrojov energie. Podľa návrhu sa majú podporovať dlhodobé zmluvy na výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie a jadrovej energie.

O konečnej podobe legislatívneho návrhu reformy teraz rokujú členské štáty EÚ a Európsky parlament (EP). Všetky technické otázky sú riešiteľné, povedal Habeck.