Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

R. Kuruc už nebude štátnym tajomníkom Ministerstva financií SR

Na snímke štátny tajomník ministerstva financií SR Radko Kuruc. Foto: TASR - Pavol Zachar

Kuruc na Ministerstve financií SR pôsobil od roku 2012, keď začínal ako poradca ministra a riaditeľ odboru, neskôr sa stal štátnym tajomníkom.

Bratislava/Kežmarok 23. októbra (TASR) - Štátnym tajomníkom Ministerstva financií (MF) SR už nebude Radko Kuruc. Funkcie sa vzdal na vlastnú žiadosť. Vláda v stredu na výjazdovom rokovaní v Kežmarku schválila návrh na jeho odvolanie.

Kuruc na Ministerstve financií SR pôsobil od roku 2012, keď začínal ako poradca ministra a riaditeľ odboru, neskôr sa stal štátnym tajomníkom. Predtým pôsobil v Národnej banke Slovenska aj v Inštitúte hospodárskej politiky.

V súčasnosti pôsobí ešte ako podpredseda Dozornej rady v národnej lotériovej spoločnosti Tipos, je predsedom Dozornej rady Slovenskej konsolidačnej a predsedom Dozornej rady SZRB Asset Management.

Ministerstvo financií malo doteraz dvoch štátnych tajomníkov. Druhou je tajomníčka Dana Meager, ktorá je na ministerstve od roku 2016. "Radko Kuruc bude naďalej pôsobiť na MF SR ako externý poradca ministra pre oblasť rozpočtu. Ministerstvo financií nateraz neplánuje obsadiť uvoľnené miesto štátneho tajomníka a bude pracovať iba s jednou štátnou tajomníčkou Danou Meager," informoval tlačový odbor rezortu financií.