Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

R. Mikulec: Budeme požadovať zmenu návrhu zákona o dôchodkovom systéme

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Návrh ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme predložil minister práce Milan Krajniak minulý týždeň.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR bude v rámci medzirezortného pripomienkového konania požadovať zmenu navrhovaného ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme tak, aby nemohlo dôjsť k spochybňovaniu osobitného systému výsluhového zabezpečenia príslušníkov policajných, bezpečnostných a záchranných zložiek. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti.

Na ministerstve podľa Mikulca zachytili obavy ohľadom tohto návrhu ústavného zákona z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Spomína sa v ňom aj zákon o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.

"V programovom vyhlásení vlády na obdobie rokov 2020 až 2024 sa vláda zaviazala garantovať stabilizáciu existujúceho osobitného systému sociálneho zabezpečenia policajtov, profesionálnych vojakov a príslušníkov ostatných ozbrojených a bezpečnostných zložiek a záchranných zborov," pripomenul Mikulec. Avizuje preto pripomienkovanie návrhu. Na naplnenie záväzku plánuje podľa neho rezort aj ďalšie kroky.

Návrh ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme predložil minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) minulý týždeň do medzirezortného pripomienkového konania. Má podľa neho priniesť stabilný a udržateľný systém so spravodlivými dôchodkami.