Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Raši: MIRRI žiadny list z Európskej komisie nedostalo

Na archívnej snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ.

Bratislava 12. februára (TASR) - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré je riadiacim orgánom Operačného programu Slovensko, žiadny list z Európskej komisie (EK) nedostalo. Uviedol to v pondelok šéf rezortu Richard Raši (Hlas-SD) v reakcii na tlačovú konferenciu opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS).

Raši doplnil, že sa k obsahu listu nevedia vyjadriť, keďže ho nedostali. "Progresívci však v europarlamente aj v Európskej komisii rozbehli silnú kampaň proti záujmom Slovenska a namiesto toho, aby za vlastnú krajinu bojovali, tak prilievajú len olej do ohňa," uviedol.

Slovensko zostane právnym štátom podľa ministra aj po tom, ako nová trestná novela nadobudne účinnosť. "Pokiaľ má ktorýkoľvek euroúradník pochybnosti, môže prísť na Slovensko a radi mu naše postoje objektívne vysvetlíme. A vyzývam Progresívne Slovensko, aby nešírilo paniku a aby sa aj jeho europoslanci postavili za záujmy Slovenskej republiky," dodal.

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ. Schvaľovanie novely Trestného zákona malo byť totiž v rozpore s európskym právom.