Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

R. Raši: Podpora najmenej rozvinutých regiónov bude nižšia

Richard Raši počas tlačového brífingu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Medzi riadkami sa dalo čítať, že ministerka Remišová nedôveruje novým prednostom, ktorých vybralo OĽaNO, reagoval Raši na ďalšie tvrdenia predstaviteľov MIRRI.

Bratislava 9. júla (TASR) - Podpora najmenej rozvinutých regiónov bude pokračovať, akurát bude nižšia a viac zbyrokratizovaná. Vyjadril sa tak poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši v reakcii na štvrtkový brífing šéfky Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veroniky Remišovej (Za ľudí) a jej štátneho tajomníka Vladimíra Ledeckého.

"Medzi riadkami sa dalo čítať, že ministerka Remišová nedôveruje novým prednostom, ktorých vybralo OĽaNO, a preto chce, aby projekty hodnotili aj zástupcovia jej ministerstva," reagoval Raši na ďalšie tvrdenia predstaviteľov MIRRI o tom, že v hodnotiacej komisii, ktorá bude bodovať projekty zapojené do výziev, budú sedieť aj zástupcovia MIRRI, ale rovnako i zástupcovia vyšších územných celkov.

Z vyjadrení štátneho tajomníka rezortu investícií Ledeckého zase podľa Rašiho vyplýva, že premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) priamo oznámil, že výjazdové rokovania vlády, ktoré Matovič kritizoval, budú pokračovať.

"A čo ma na dnešnej úplne zbytočnej tlačovke najviac zarazilo, je to, že prioritou výjazdových rokovaní vlády nebude znižovanie nezamestnanosti, ale výsadba stromov v regiónoch, ktoré sú už dnes zelenšie, ako mnohé iné na Slovensku," uzavrel Remišovej predchodca Raši.