Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

R. Sulík: Gyimesi v konečnom dôsledku kritizuje predsedu vlády

Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) počas 79. rokovania vlády SR 11. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Gyimesi na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že Sulík nevyužil možnosť a nepripravil pre premiéra stanovisko k sankčnému balíku, ktoré by nepoškodilo záujmy Slovenska.

Bratislava 3. júna (TASR) – Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) odmietol kritiku poslanca Györgya Gyimesiho (OĽANO) a jeho výzvu na odstúpenie pre zlyhanie pri rokovaní o sankčnom balíku EÚ a zákaze dovozu ruskej ropy. Nakoľko embargo odsúhlasil na summite EÚ premiér Eduard Heger (OĽANO), kritizuje Gyimesi v konečnom dôsledku samotného predsedu vlády, uviedol v reakcii na vyhlásenie poslanca Sulík.

"Poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády," uviedol Matovič.

Minister dodal, že pred niekoľkými dňami ho líder OĽANO Igor Matovič obvinil z chránenia záujmov rafinérie Slovnaft a aktuálne ho jeho poslanec obviňuje, že Slovnaft poškodil. "Pozíciu Slovenskej republiky, ktorú zaslalo ministerstvo hospodárstva, som priamo konzultoval s premiérom," zdôraznil Sulík a dodal, že ak bude mať Heger pocit, že svoju prácu nevykonáva riadne, má možnosť ho odvolať.

Gyimesi na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že Sulík nevyužil možnosť a nepripravil pre premiéra stanovisko k sankčnému balíku, ktoré by nepoškodilo záujmy Slovenska.