Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Sulík: Meškanie prác na Expo Dubaj zapríčinila arabská strana

Na snímke prvý podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík prichádza na 33. rokovanie vlády SR 29. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Sulík dodal, že do Dubaja ide v pondelok s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Meškanie prác v dĺžke štyroch až piatich dní na Expo Dubaj zapríčinila arabská strana. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister hospodárstva SR Richard Sulík.

„Áno, je to pravda. To odovzdávanie budovy, momentálne to vyzerá na tri alebo štyri pracovné dni, možno až päť dní, čo meškajú. My si tam musíme ešte povystavovať naše exponáty. Áno, pretiahne sa to, bohužiaľ to sa stáva," spresnil Sulík.

„Za slovenskú stranu môžem povedať, že sme urobili všetko, čo bolo v našich silách. Všetky platby z našej strany odišli načas ako mali. Všetky podklady, výkresy, my sme všetko splnili. Jednoducho arabská strana nedodržala termín, takéto sa stáva. Tu je výsledok, že o štyri možno päť pracovných dní dochádza k meškaniu," doplnil.

Momentálne sa podľa Sulíka na slovenskom pavilóne „robí deň a noc. Tridsiateho septembra by to malo byť tak dokončené, bude sa inštalovať ešte nejaká elektronika. Bude potrebné zároveň (výstavný) priestor dočisťovať," informoval.

Sulík dodal, že do Dubaja ide v pondelok s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽANO). „Otvárací ceremoniál bude trochu neskôr," doplnil.