Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

R. Sulík: Programové vyhlásenie vlády sa bude zrejme len aktualizovať

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Strana SaS chcela popri zavedení výdavkových stropov v rámci diskusie o novom PVV presadiť aj znižovanie daní a odvodov.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Programové vyhlásenie vlády (PVV) sa zrejme bude len aktualizovať. Daňová brzda, ktorú chcela koaličná SaS presadiť do tohto dokumentu, bude témou v dohľadnej dobe. Očakáva to minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

"My sme možno rátali s tým, že bude táto téma aktuálna v súvislosti s novým PVV, ale tam speje dohoda k tomu, že necháme všetko po starom, len to budeme aktualizovať," priblížil v pondelok Sulík. Predpokladá, že k daňovej brzde sa vrátia v dohľadnej dobe.

"My si myslíme, že pokiaľ sa nemajú všetky deficity riešiť zvýšením daní, ale mali by sa riešiť aj znížením výdavkov, tak je veľmi dôležité mať v ústavnom zákone obmedzenie, že skrátka ani štát nemôže dane zvyšovať donekonečna," skonštatoval šéf koaličnej SaS a rezortu hospodárstva.

Strana SaS chcela popri zavedení výdavkových stropov v rámci diskusie o novom PVV presadiť aj znižovanie daní a odvodov. Hovorila napríklad aj o zakomponovaní daňovej brzdy do zákona o rozpočtovej zodpovednosti.