Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

R. Sulík: Záhradkárske potreby by sa mali otvoriť

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku Richard Sulík. Foto: TASR - Martin Baumann

"Testovať je potrebné v ohniskách. Avšak tie ohniská sú definované tak široko, že aj tak sa bude testovať cca trištvrte Slovenska," podotkol vicepremiér.

Bratislava 5. februára (TASR) - Záhradkárske potreby by sa mali otvoriť. Uviedol to vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) na sociálnej sieti po piatkovom online zasadnutí vlády.

"Prešlo nám otvorenie záhradkárskych potrieb! Práve sme skončili rokovanie vlády, kde sa prijali nové opatrenia v boji s 'hnusobou'," napísal Sulík a pripomenul, že už v minulosti koaličná strana SaS avizovala, že nepodporí ďalšie celoslovenské testovanie, a toto slovo dodržala. Keďže sa koaličnej strane nepodarilo okrem otvorenia záhradkárstiev presadiť nič iné, za opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním minister Sulík so šéfom rezortu diplomacie Ivanom Korčokom (nominant SaS) nezahlasovali.

"Testovať je potrebné v ohniskách. Avšak tie ohniská sú definované tak široko, že aj tak sa bude testovať cca trištvrte Slovenska," podotkol vicepremiér.

Otvorenie záhradkárstiev potvrdil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) na piatkovej tlačovej konferencii po rokovaní vlády. Považuje sa správne, aby sa ľudia dostali k sadeničkám alebo iným potrebám, keďže pobyt vonku pri záhradkárskej činnosti je podľa neho zdraviu prospešný.