Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Rada slovenských exportérov vydala Dubaj Expo biznis manuál

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Analýza vznikala pod taktovkou podpredsedu Rady slovenských exportérov Zulfa Hyatt-Khana, ktorý v Spojených arabských emirátoch pôsobil jedenásť rokov na pozícii obchodného konzultanta.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Rada slovenských exportérov vydala štúdiu s názvom „Dubaj Expo Biznis Manuál: Podnikajte v Emirátoch“, zameranú nielen na podnikateľov plánujúcich cestovať na nastávajúcu svetovú výstavu EXPO Dubaj 2020, ale aj na záujemcov majúcich za cieľ rozvíjať svoje ekonomické aktivity v Spojených arabských emirátoch.

Podnikateľská príručka je verejne dostupná pre orgány štátnej aj verejnej správy, podnikateľov, ale aj širokú verejnosť na stránke Rady slovenských exportérov.

„Cieľom štúdie je poskytnúť podnikateľom na Slovensku praktické informácie od založenia spoločnosti v SAE cez daňovú problematiku, platobné zvyklosti až po právne špecifiká podnikania na tomto pre slovenských podnikateľov menej známom teritóriu,“ uviedol šéf rady exportérov Lukáš Parízek.

Analýza vznikala pod taktovkou podpredsedu Rady slovenských exportérov Zulfa Hyatt-Khana, ktorý v SAE pôsobil jedenásť rokov na pozícii obchodného konzultanta. V jednom zo svojich hlavných výstupov štúdia poukazuje na fakt, že Emiráty sú mimoriadne priaznivé prostredie pre zahraničných investorov a súčasný trend v podnikaní udávajú segmenty inovácií, poľnohospodárstva a zdravej výživy. Podľa Hyatt-Khana majú Spojené arabské emiráty aj vďaka svojej centrálnej pozícii v regióne Blízkeho východu tradíciu v preberaní európskych technológií a vytváraní priaznivého prostredia pre ich ďalšiu globálnu distribúciu.