Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Rada slovenských exportérov zverejnila ekonomické sankcie voči Rusku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

RSE je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod.

Bratislava 3. júna (TASR) - Od začiatku ozbrojeného konfliktu na Ukrajine čelia slovenskí podnikatelia rôznym problémom a prekážkam a veľká časť z nich sa sťahuje z dotknutých trhov či už priamo v dôsledku vojny, alebo s ňou súvisiacich sankcií. Rada slovenských exportérov (RSE) preto vydala konsolidovaný prehľad sankčných režimov voči Rusku a Bielorusku. Dokument je dostupný online v slovenskom aj anglickom jazyku na webovom sídle Rady slovenských exportérov, upozornila RSE.

"Slovenskí podnikatelia nás dopytujú s rôznymi otázkami, vrátane toho, čo môžu, prípadne nemôžu v rámci svojej podnikateľskej činnosti a exportu. Vývoj sankcií, ako aj protiopatrení voči nim je mimoriadne dynamický a bol schválený už šiesty balík. U nás sa bežne komunikujú iba sankcie prijaté na úrovni EÚ, ale my musíme brať do úvahy aj americké a britské sankcie či ruské protiopatrenia," upozornil predseda RSE Lukáš Parízek.

RSE je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod. V súčasnosti má rada viac ako 100 partnerov a členov.