Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Rafinéria Slovnaft ukončila plánované odstávky

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej Skupiny MOL.

Bratislava 4. augusta (TASR) – Po plánovaných odstávkach na vykonanie legislatívou požadovaných kontrol, údržby, opráv a modernizácie, je od začiatku augusta rafinéria Slovnaft opäť v štandardnom chode. Práce na šiestich výrobných jednotkách trvali počas celého júla a Slovnaft v rámci nich preinvestoval sedem miliónov eur. Informoval o tom v utorok Ladislav Procházka z komunikačného oddelenia spoločnosti.

Počas odstávok zrealizovali generálne revízie na dvoch výrobných jednotkách a technologické zarážky na troch výrobných jednotkách. Na týchto zariadeniach sa vykonala pravidelná legislatívou vyžadovaná kontrola technického stavu, údržba aj ich modernizácia.

Na prácach, ktoré zrealizovali zamestnanci skupiny Slovnaft ale aj externí pracovníci, sa celkovo podieľalo približne 700 ľudí. V rámci preventívnych opatrení boli dodávatelia pred vstupom do rafinérie otestovaní na koronavírus, všetky výsledky boli podľa Procházku negatívne.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy v jednej z najkomplexnejších európskych rafinérií a veľkoobchodným i maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej Skupiny MOL.